Gedeputeerde Witjes ontvangt resultaten Meldpunt Verkeersveiligheid

16 februari 2022

In het Gelderse Huis der Provincie heeft Judith Tenbusch, fractielid van PvdA Gelderland, de resultaten van het Meldpunt Verkeersveiligheid overhandigd aan gedeputeerde Helga Witjes (Mobiliteit). Met de resultaten van dit meldpunt wil de PvdA aandringen op verbetering van onveilige verkeerspunten in de provincie.

Het Meldpunt Verkeersveiligheid werd geopend door de Gelderse PvdA naar aanleiding van eerdere zorgen rond dit thema. “We nemen verkeersveiligheid in de provincie erg serieus,” meldt fractielid Judith Tenbusch. “Ieder ongeval is er een teveel, en helaas vinden er nogal wat ongevallen plaats in de provincie. Ik ben dan ook tevreden met de stap die de gedeputeerde al heeft gezet door €13 miljoen vrij te maken voor het verbeteren van de veiligheid op onze wegen. Dat is een goed begin.”

“We nemen verkeersveiligheid in de provincie erg serieus.”

Gedeputeerde Witjes reageerde positief op het Meldpunt Verkeersveiligheid en dankt de PvdA voor het verzette werk. De gedeputeerde laat de meldingen uitzoeken door de ambtelijke organisatie, zodat er actie ondernomen kan worden waar dat nodig is. Er zijn meer dan 50 meldingen gekomen over 15 locaties in Gelderland. Deze meldingen kwamen onder andere uit Apeldoorn, Terborg, Lintelo en Voorst.

MLees ook het bericht op de website van Omroep Gelderland.

Gedeputeerde Witjes (links) neemt de resultaten in ontvangst.