26 september 2014

Vier kandidaten voor lijsttrekkersverkiezing!

De aanmeldingstermijn voor het deelnemen aan mogelijke verkiezingen voor het PvdA -lijsttrekkerschap in Provinciale Staten en waterschappen in Gelderland is gesloten.
Het resultaat is dat zich voor Provinciale Staten 4 kandidaten hebben gemeld en voor het waterschap Rivierenland 2. Voor Rijn en IJssel en voor Veluwe&Vallei zijn geen verkiezingen nodig, voor beide waterschappen heeft zich 1 kandidaat gemeld.

De 4 kandidaten voor het lijsttrekkerschap voor Provinciale Staten zijn:

– Jaap Huurman (Arnhem)

– Peter Kerris (Nijmegen)

– Fokko Spoelstra (Apeldoorn)

– Willy van Tuil (Ochten)

Voor het waterschap Rivierenland hebben zich gekandideerd:

– Nico Arts (Wijchen)

– Gerard Nieuwenhuis (Kesteren)

De PvdA Gelderland is trots dat leden een bepalende stem krijgen in het aanwijzen  van lijsttrekkers. Het bestuur van gewest hoopt dat deze werkwijze een bijdrage kan zijn aan de vernieuwing van de vertegenwoordigende democratie. De uitslag van de ledenraadpleging is voorzien voor 12 november. In de maand oktober zal de PvdA Gelderland een reeks van activiteiten organiseren waarin kandidaten zich kunnen presenteren.

De kandidaten zullen de komende periode veelvuldig met elkaar in debat gaan. Hieronder ziet u het volledige debatschema:

– 4 oktober: Lijsttrekkersdebat Provinciale Staten van de Jonge Socialisten in Wageningen Tijdstip: 16.00 – 18.00. Locatie: café Loburg, Molenstraat 6, Wageningen

– 9 oktober: Lijsttrekkersdebat Provinciale Staten in Arnhem Tijdstip:  19.30 – 21.30. Locatie: buurtcentrum De Lommerd, Spijkerstraat 185a, Arnhem

– 16 oktober: Lijsttrekkersdebat Provinciale Staten in Nijmegen Tijdstip: 19.30 – 21.30. Locatie: Droomvilla LUX, Oranjesingel 42, Nijmegen.

– 24 oktober: Lijsttrekkersdebat Provinciale Staten in Doetinchem Tijdstip: 19.30 – 21.30. Locatie: PvdA regiokantoor, Bilderdijkstraat 20, Doetinchem

– 1 november: Lijsttrekkersdebat Provinciale Staten in Apeldoorn Tijdstip: 13.30 – 15.30. Locatie: ACEC, Roggestraat 44