Statenfractie bij vervoerder Breng in Arnhem

17 oktober 2019

De Statenfractie heeft een werkbezoek gebracht aan vervoerder Breng in Arnhem. De provincie heeft een belangrijke taak wanneer het gaat om openbaar vervoer. Immers: regionale bereikbaarheid en openbaar vervoer behoren tot de kerntaken van de provincie (zie ook: https://youtu.be/Ol5KDX945EA).

Breng doet onder andere het openbaar vervoer in de stadsregio Arnhem-Nijmegen, een regio die een landelijke top 3-notering heeft wanneer het gaat om schoon, duurzaam vervoer.

De fractie kreeg een presentatie over de verduurzaming die de komende tijd uitgevoerd wordt. Zo komen er onder andere meer trolleybussen met een accu die de bus zelf kan opladen, waardoor er geen fossiele brandstoffen meer gebruikt hoeven te worden.

Ook kregen de fractieleden te horen over sociale projecten die de organisatie doet, zoals een traject om statushouders op te leiden tot buschauffeurs en een samenwerking met Pluryn en Driestroom in de Breng Cleanteams.

Het bezoek werd afgesloten met een rondleiding door de werkplaats en de remise.

In een presentatie krijgt de fractie alles te horen over Breng.

Tijdens een rondleiding in de werkplaats wordt de fractie op de hoogte gebracht van alle nieuwe technische ontwikkelingen op het gebied van duurzaam openbaar vervoer.

 

Fun fact: de bussen met roze dak reden eerst alleen in Nijmegen, het blauwe dak was alleen te zien in Arnhem. Inmiddels rijden ze gewoon door elkaar.