PvdA Gelderland brengt werkbezoek aan Aventus

Door Ricardo Brouwer op 17 oktober 2019

Op woensdag 16 oktober is de Statenfractie in Apeldoorn op werkbezoek geweest bij Aventus. Ze hebben gesproken met de school over onder meer Human Capital, GelreWerkt en het project Sociaal Werkt.

De fractie werd warm ontvangen door het College van Bestuur: Jos van Deursen en Ellen Marks. Zij introduceerden de school door middel van cijfers en video’s. Een bruisende organisatie!

Het project Sociaal Werkt is een samenwerking tussen onderwijs (Aventus) en arbeidsmarkt (Koppel-Swoe in Epe). Een mooi voorbeeld van hybride onderwijs, mede tot stand gekomen door subsidie vanuit de provincie Gelderland. Door dit project doen studenten onder meer praktijkervaring op.

Martine van Tilburg (directeur Entree en Educatie) gaf ins en outs over GelreWerkt in Zutphen, waarmee momenteel maar liefst 50 personen in de bijstand door middel van onderwijs kansrijker worden gemaakt. Door te leren en te werken worden kansen op een goede baan vergroot.

Er zijn ook zorgen: de school moet concurreren met commerciële partijen wanneer het gaat om taalonderwijs en er zijn vragen over subsidies en andersoortige ondersteuning om nog effectiever te worden. Hierover gaan, en blijven, de fractie en de school in gesprek.

ROC Aventus te Apeldoorn.

 

De fractie wordt warm ontvangen door het College van Bestuur; Ellen Marks (l) en Jos van Deursen (r).

 

Het project Sociaal Werkt is een voorbeeld van een project waarbij er een naadloze aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt is. De presentatie wordt gedaan door docenten, projectleiding, het werkveld en een student.

 

Met Martine van Tilburg, directeur Entree en Educatie, zijn we in gesprek over GelreWerkt, waarmee mensen in de bijstand kansrijker op de arbeidsmarkt worden gemaakt.

 

Een groepsfoto met het Collega van Bestuur, Martine van Tilburg en Berry Lodder (sectordirecteur Zorg & Welzijn) mag niet ontbreken!

 

Ricardo Brouwer

Ricardo Brouwer

Foto: Yentl Slik Mijn naam is Ricardo Brouwer en sinds eind 2017 woon ik in Gelderland. Sinds een aantal jaar ben ik actief voor de PvdA en in 2014 ben zelf ook lid geworden. Binnen de partij heb ik onder andere in het bestuur gezeten van de Jonge Socialisten Arnhem-Nijmegen en het PvdA Roze Netwerk,

Meer over Ricardo Brouwer