Peter Kerris verlaat de Gelderse politiek

12 maart 2024

Vandaag heeft Peter Kerris te kennen gegeven per 10 april aanstaande te stoppen als fractievoorzitter en Statenlid in Gelderland. Na dertien jaar inzet voor het openbaar bestuur in het algemeen en Gelderland in het bijzonder, begint er voor hem een nieuw hoofdstuk. Hij zal Nederland gaan dienen in een andere rol.

Sinds 2011 heeft Peter zich ingezet in de Gelderse politiek. Als voorzitter van de Jonge Socialisten Arnhem-Nijmegen kwam hij als fractievolger de Provinciale Statenfractie binnen. Elf jaar geleden, in januari 2013 werd hij geïnstalleerd als Statenlid. Tot driemaal toe trok hij de lijst: in 2015 voerde hij na een lijsttrekkersverkiezing de PvdA lijst aan. Na de verkiezingen van 2019 nam hij het stokje van Josan Meijers als gedeputeerde over, met in portefeuille onder meer Ruimtelijke Ordening en Wonen. En sinds de zomer van 2023 waarin wij geen onderdeel meer uitmaken van het nieuwe college van Gedeputeerde Staten, heeft hij de rol van fractievoorzitter en oppositieleider opgepakt.

Als lijsttrekker, provinciaal partijleider en gedeputeerde was Peter een energieke ijveraar voor sociale rechtvaardigheid, een onvermoeibare campaigner en, wanneer de stemmen eenmaal geteld waren, iemand die in staat was om bruggen te bouwen en samenwerking te zoeken. Vooral de portefeuille Ruimtelijke Ordening had daarin zijn bijzondere aandacht.

De fractie van de Partij van de Arbeid heeft besloten dat zij zich na het afscheid van Peter in de provinciale staten op 10 april zal buigen over zijn opvolging. Zij zal uit haar midden een nieuwe fractievoorzitter kiezen. We zullen hem gaan missen en wensen hem veel succes in zijn nieuwe functie!

Afscheid met een mooie Brief van Peter Kerris