Kandidaten Provinciale verkiezingen vastgesteld

15 december 2018

​Vanochtend zijn op de ledenvergadering te Velp de PvdA kandidaten vastgesteld voor de Provinciale verkiezingen van 20 maart 2019. Volgens de kandidaatstellingscommissie een diverse lijst met veel relatief jonge kandidaten, maar met een minstens even sterk contingent ervaren mensen. Een lijst met krachtige vrouwen en mannen. Uit alle Gelderse streken, uit de stad en van het platteland. Divers qua achtergrond, maar allemaal met maar één doel voor ogen: de komende jaren in Gelderland een herkenbaar sociaal-democratisch geluid laten horen.

De keuze voor de top 3 lichtte de commissie als volgt toe:

 

  1. Peter Kerris man, 33 jaar, woont in Nijmegen

Met Peter heeft de PvdA een lijsttrekker met bewezen, en nog steeds groeiende, kwaliteit.

Hij heeft zich als lijsttrekker en fractievoorzitter sterk ontwikkeld. Ondanks dat Peter nog relatief jong is en net vader is, komt hij over als een ervaren en effectieve bestuurder. Die stijl hanteert hij ook. Hij ligt goed bij de andere partijen in provincie. Hij is een verbinder. Behalve voor interne, organisatorische zaken zoals fractie- en coalitieoverleg heeft hij zich ingezet op de PvdA thema’s: wonen, energie en duurzaamheid en werk. Denk daarbij aan het Gelders Plan van de Arbeid. Hij heeft de afgelopen periode zes themabijeenkomsten georganiseerd en is de stuwende kracht achter het nieuwe verkiezingsprogramma en de Nico Jan Wijsmanleergang.

Peter is bevlogen en idealistisch en kan voor de PvdA ook goed speerpunten binnenhalen. Peter is erg gedreven op de inhoud. Sociaaldemocratische waarden als eerlijk delen en kansen creëren zijn voor hem belangrijk. Hij beseft echter ook dat je de verbinding moet zoeken en meebewegen om de idealen van de PvdA te bereiken.

 

  1. Marilyn A-Kum vrouw, 48 jaar, woont in Arnhem

Marilyn is een stevige persoonlijkheid met oog voor mensen. Als trainer en coach was zij vele jaren gericht op het stimuleren en prikkelen van mensen om meer uit zichzelf te halen.​Nu is zij bij Vluchtelingenwerk West-Gelderland regiomanager en verantwoordelijk voor de aansturing van een team van 40 betaalde medewerkers die op verschillende locaties werkzaam zijn.

Van 2010 tot 2018 was zij in Arnhem lid van de gemeenteraad. Nu wil zij op het niveau van de provincie werken aan een rechtvaardiger en duurzamer samenleving.

Marilyn is gericht op samenwerking, maar kan ook duidelijk grenzen trekken. Ze past goed in een team en zal een verrijking zijn voor de nieuwe PvdA-fractie. Het is een krachtige teamspeler, met oog voor de inhoud.

 

​​3. Mehmet Sahan man, 31 jaar, woont in Dieren

Mehmet is jong, authentiek, stevig in zijn mening en maatschappelijk betrokken. Hij werkt met veel plezier in het onderwijs.

Hij Is een bekende PvdA’er in de gemeente Rheden, waar hij in 2014 met voorkeurstemmen in de gemeenteraad is gekozen.

Mehmet Is betrokken bij en voor mensen. Zijn motto: “onze samenleving bestaat niet uit eilandjes”geeft aan dat hij altijd de verbinding zoekt. Hij schuwt de discussie met andersdenkenden niet, maar blijft daarbij altijd gericht op het zoeken naar een gemeenschappelijke basis.

​​

De overige kandidaten van de top 10 staan hieronder. Voor de volledige lijst kunt u hier klikken

4.Fokko Spoelstra man, 52 jaar, woont in Apeldoorn 

 

5.Karin Jeurink vrouw, 42 jaar, woont in Zutphen 

 

6.Jan Daenen man, 22 jaar, woont in Wageningen 

 

7.Peter Baks man, 56 jaar, woont in Lichtenvoorde 

 

8.Paul Hoogland man, 51 jaar, woont in Harderwijk

 

9.Judith Tenbusch Vrouw, 46 Jaar, woont in Arnhem 

 

10.Dave Verbeek man, 29 jaar, woont in Tiel