8 november 2012

Josan Meijers gekozen als gedeputeerde, Paula Wieggers geinstalleerd als fractielid

Met een ruimte meerderheid is woensdag 7 november in de vergadering van Provinciale Staten Josan Meijers gekozen tot gedeputeerde voor de provincie Gelderland. Na een voordracht door de PvdA Statenfractie en een korte stemprocedure in de Statenvergadering is Josan verkozen en direct daarna benoemd door Commissaris van de Koningin Clemens Cornielje. Josan Meijers was sinds 2007 lid van de Gelderse Provinciale Staten. In 2010 werd zij fractievoorzitter van de PvdA.

Josan volgt Co Verdaas op, die is benoemd tot Staatssecretaris van Economische zaken in het Kabinet Rutte II. Co Verdaas was sinds april 2007 PvdA gedeputeerde bij de provincie. Commissaris van de Koningin Clemens Cornielje zei over zijn afscheid: ‘We zullen Co Verdaas missen, maar we wensen hem vooral ook veel succes in zijn nieuwe functie’.

Na haar installatie legde Josan haar eerste korte verklaring als gedeputeerde af. Als gedeputeerde wordt ze onder andere verantwoordelijk voor ruimtelijke ordening, gebiedsontwikkeling, water, wonen en buitenlands betrekkingen.

Met de benoeming van Josan kwam er een plaats vrij in de PvdA Statenfractie. Paula Wieggers werd daarom als eerste opvolger geïnstalleerd als nieuw Statenlid voor de PvdA. Paula was tweemaal eerder kortstondig Statenlid in de vorige Statenperiode, ter vervanging van Statenleden door ziekte en vertrek. In die periode was ze tevens lid van de commissie Landelijk Gebied en later de commissie Jeugdzorg, Cultuur en Welzijn.  Paula heeft een eigen bedrijf in organisatieadviezen en verandermanagement. Momenteel voert ze een opdracht uit in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Politiek is ze verder actief in Zutphen in de werkgroep Boven Lokaal, voor politieke onderwerpen over de grenzen.

Paula: “Politiek zit bij mij in de genen; ik krijg daar letterlijk energie van. Ik ben een echte verbinder; zoek graag naar samenwerkingsverbanden wanneer dit tot betere resultaten leidt. Ik zie met heel veel plezier uit naar de komende 2 en een half jaar.”

 

Een uitgebreide kennismaking met Paula Wieggers volgt binnenkort op deze website.