Debat na uitzending Zembla over Afvalverwerkingsbedrijf Vink

Door Karin Jeurink op 27 september 2018

Tijdens de Statenvergadering van 26 september werd 4 uur lang gedebatteerd over het afvalverwerkende bedrijf Vink en de uitzending van Zembla waarin dit bedrijf aan bod kwam. Hoe houden we toezicht op bedrijven? Dat is de vraag die overblijft.

De manier waarop de provincie met bedrijven als Vink en Orgamebo om gaat laat zien dat het beleid dat hoort bij toezicht en handhaving misschien wel te veel ruimte biedt om bedrijven hun gang te laten gaan.
Vink krijgt voor het einde van het jaar een Omgevingsvergunning en is dan legaal in bedrijf. Ook is duidelijk geworden dat ze hun hele voorraad voor een jaar aan grasvelden om te verwerken in de zomer aangevoerd krijgen. De opslagruimte die in deze vergunning komt is de hoeveelheid die nodig is om een jaar aan kunstgrasvelden te kunnen verwerken.

Voor de PvdA is de bescherming van het milieu en de omgeving het belangrijkst, die moet gewaarborgd zijn in iedere vergunning en gedoogbeschikking die de provincie afgeeft. Daarnaast willen we bedrijven kunnen belonen die zich netjes aan hun vergunning houden door minder vaak op controle te komen en bedrijven die er een potje van maken vaker kunnen controleren.
Onze fractie is blij met de ruimte die wij hebben om de discussie aan te gaan over het beleid. We horen ook graag hoe u erover denkt. U kunt ons bereiken per email via fractie@pvdagelderland.nl

Karin Jeurink

Karin Jeurink

De lucht die je inademt, de geur die je ruikt buiten of het dat je hoort in je tuin of in de straat hebben allemaal invloed op jouw geluk en gezondheid. De provincie kan veel invloed hebben op jouw leefomgeving. Dat is waar ik, Karin Jeurink, lid van de Provinciale Staten, voor jou het verschil

Meer over Karin Jeurink