André Menting

Geboren en getogen in de Liemers en nu woonachtig in het grensgebied tussen Liemers, Achterhoek en Duitsland. Met beide benen op de grond gebruik ik mijn gezonde boerenverstand. Niet onnodig geld uitgeven, maar wel bijdragen aan werkzaamheden en projecten die er toe doen. Mijn rode hart zorgt ervoor dat ik alles met passie doe en oog heb voor de kwetsbare mensen, dieren en dingen in onze samenleving.

Mijn dagelijkse werkzaamheden bestaan uit het werken aan groen, natuur, landschap en dierenwelzijn in een gemeente net buiten het gebied van Waterschap Rijn en IJssel. Dat doe ik nu bijna tien jaar met veel plezier. Ook als voorzitter van de Ondernemingsraad op mijn werk en als commissielid in de gemeente Montferland zet ik me in om de wereld een beetje mooier te maken.

De taken van het waterschap zijn enorm belangrijk. Vaak zijn deze taken vanzelfsprekend en daarmee soms weinig zichtbaar. Steeds vaker krijgen we te maken met situaties van te veel, of juist te weinig water. Het Waterschap is de organisatie die er voor moet zorgen dat wij als inwoners hier zo min mogelijk last van hebben. Dat vraagt nogal wat van zo’n organisatie. Hierbij moeten de juiste keuzes gemaakt worden, waarbij de kosten eerlijk verdeeld worden en niet alleen neerkomen bij mensen die het niet breed hebben. Deze keuzes moeten we transparant en samen met onze inwoners maken. Daar zet ik me graag voor in!