Penningmeester

Dirk Westerhof

Dirk Westerhof

Over Dirk Westerhof

06-24904119dirk@westerhof.co.nl

Regio:

Noord-Veluwe: Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Putten.

Waterschap: Vallei en Veluwe.

 

Achtergrond en ervaring:
Sinds 1981 woonachtig in Apeldoorn.  Getrouwd en 3 kinderen, en 1 kleindochter. Zelfstandig werkzaam als  Organisatie adviseur en  financieel specialist. Veel landelijke opdrachten uitgevoerd van Leeuwarden tot Maastricht, en van Amsterdam tot Enschede. Verder ben ik Vice-Voorzitter van Talent Plus. Een landelijke vereniging die zich bezig houdt met het terug brengen op de arbeidsmarkt van werkloze HBO geschoolde werklozen door middel van een intensief trainings programma. Daarnaast ben ik bestuurslid van het 50+ Power een platform waarin vele zelforganisaties zich hebben verenigd om de stem van de 50+ werkzoekende beter gehoord te laten worden.  Ik heb een uitbereid netwerk door het hele land.

Drijfveer
Gelet op bovenstaande zal te u duidelijk zijn dat Werken aan Werk mijn topprioriteit heeft.  Wij moeten in ons land alles in het werk stellen om de werkgelegenheid te vergroten. Het kan en mag niet meer voorkomen dat bedrijven uit Nederland vertrekken naar elders omdat het daar goedkoper of makkelijker is. Daarnaast moeten wij als provincie alles in het werk stellen om meer werkgelegenheid naar Gelderland toe te halen.

Daarnaast is de zorg voor mij van het grootste belang. Het verplaatsen van de zorg “dichter bij de Burger” is een project met vele hobbels. Het zal niet eenvoudig zijn. Wij als PvdA en ik in het bijzonder zullen ons sterk maken dat er niemand tussen de wal en schip terecht komt.

Grootste ergernis
Verspilling. Dat is mijn ergernis. Verspilling van Geld, Energie, Voedsel . Hoe kan dit worden voorkomen.  Luistert de politiek wel genoeg naar slimme creatieve ideeën van onze burgers.

Morgen invoeren
Goed,  veilig en betaalbaar openbaar vervoer, ook voor gehandicapten die niet met te reguliere openbaar vervoer kunnen. Goede trainingen voor werklozen die hun terugkeer op de arbeidsmarkt bespoedigen. Verlaging van het eigen risico in de zorg voor mensen met een AOW uitkering. Meer sociale huurwoningen voor mensen met een klein inkomen. Of ook mensen met een laag inkomen in staat stellen om een huis te kopen.