13 maart 2015

Keukentafelgesprek Elise Stoop: “Ik zou graag in de gemeente Buren blijven. Dicht bij mijn familie, want die vind ik net zo belangrijk”

We gaan in gesprek met Gelderlanders over hoe zij hun provincie zien en wat hun dromen voor de toekomst zijn. Zo kunnen we samen bouwen aan Ons Gelderland. Elise woont in Maurik, in de vernieuwde wijk ‘Maurikse Gaarden’. Vroeger stond deze wijk bekend als ‘de Slaag’, maar er is de afgelopen jaren veel veranderd. Elise is 21 jaar en woont al haar hele leven in dit huis, samen met haar familie. Afgelopen schooljaar is Elise afgestudeerd aan haar opleiding communicatie. Momenteel werkt ze tijdelijk voor Stichting Woningbeheer Betuwe in Lienden, maar daar houdt het werk vanaf maart op. Daarna moet ze op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ze merkt dat het lastig is om ergens binnen te komen. Ze is een ambitieuze starter, maar heeft nog weinig ervaring. Vanwege de crisis hebben bedrijven een luxe positie, wanneer ze een vacature moeten invullen.

Uit een grote stapel inzendingen, wordt de perfecte kandidaat uitgekozen, die meestal veel werkervaring heeft. Enigszins noodgedwongen, trekt ze nu richting de stad. Ze hoopt dat ze daar eerder aan een baan komt, aangezien het aanbod groter is. Maar als het zou kunnen zou Elise graag in de gemeente Buren blijven. ‘Dicht bij mijn familie, want die vind ik net zo belangrijk.’ Wanneer de zoektocht naar de juiste baan is afgerond, gaat Elise ook op zoek naar een woning. Elise heeft al rondgekeken in de gemeente Buren, maar een koopwoning is voor Elise niet bereikbaar. Voor een huurwoning heeft Elise nog niet genoeg wachttijd opgebouwd. Elise wil het liefst een voor haar betaalbare woning, die duurzaam gebouwd en energiezuinig is.

Uit: www.onskeukentafelgesprek.nl