Zeker zijn van een vast baan

Zeker zijn van een vaste baan. In Gelderland moet iedereen goed werk kunnen vinden. Waar je zeker bent van een eerlijk pensioen en een vast contract. We zorgen dat opleidingen en arbeidsmarkt goed op elkaar aansluiten en dat je alle mogelijkheden krijgt je te ontwikkelen. We maken een einde aan discriminatie op de arbeidsmarkt. En zorgen dat je de baan kan vinden die bij je past.

Iedereen moet zeker kunnen zijn van goed werk. Dat kan alleen door te investeren in de economie van de toekomst. En door ondertussen te staan voor het werk dat uit naam van ons allemaal gebeurt: door leraren voor de klas, verplegenden en verzorgenden door heel Gelderland, agenten in alle wijken en buurten. De afgelopen jaren stonden we aan de wieg van het zorgpact en het techniekpact. Samen met ondernemers en gemeenten werd gebouwd aan het werk van morgen. Omdat wij vinden dat goed werk voor iedereen juist ook een verantwoordelijkheid is van de provincie willen we nu een pact voor de publieke sector.

Ook blijven we inzetten op de verduurzaming van onze economie. Wie wil ondernemen doet dat op een duurzame manier met zorg voor goede arbeidsomstandigheden en oog voor de omgeving.