Statenleden bezoeken gevaarlijke oversteekplaats in Putten

20 april 2022

Op 20 april bezochten leden van de Provinciale Staten, waaronder onze fractieleden Jan Daenen en Judith Tenbusch, een gevaarlijke oversteekplaats in Putten. Omwonenden hebben een eerder deze maand een petitie aangeboden om de situatie te verbeteren. Deze werd ruim 1700 keer ondertekend.

De Statenleden werden hartelijk ontvangen met cake, koek en krentenbrood. Een week eerder zou dit locatiebezoek al plaatsvinden, maar door een communicatiefout viel dat bezoek in het water. “De PvdA stelde er dan ook prijs op om de locatie zo snel mogelijk alsnog te bezoeken,” vertelt Judith Tenbusch. “De inwoners stonden vorige week voor niets te wachten. We nemen dit probleem heel serieus en willen elke schade aan enig vertrouwen dan ook gelijk, en goed, herstellen.”

Judith Tenbusch en Jan Daenen in gesprek met omwonenden van het gevaarlijke verkeerspunt.

 

Hans Wassink, schooldirecteur en lid van de klankbordgroep rond dit kruispunt, is tevreden dat de Statenleden zo snel alsnog zijn gekomen. “De Statenleden zijn vroeg gekomen en zijn oprecht ge├»nteresseerd in ons probleem en de oplossing daarvan. We staan hier echt met een ander gevoel dan vorige week.”

Het locatiebezoek vond plaats tijdens de ochtendspits. Hierdoor werd het goed zichtbaar hoeveel scholieren deze weg moeten oversteken, rakelings langs snelrijdend verkeer. De PvdA begrijpt de zorgen rond dit punt erg goed. “Wij gaan bij de gedeputeerde pleiten voor een snelheidsverlaging,” vertelt Jan Daenen. “Op korte termijn moet de snelheid hier van 80 naar 60. Voor de lange termijn moet er echt iets aan de inrichting van de weg gebeuren.”

Op 21 april bezoekt ook gedeputeerde Witjes de gevaarlijke oversteekplaats. De PvdA houdt de situatie goed in de gaten en werkt aan oplossingen. Op 14 mei zullen Jan en Judith ook andere gevaarlijke verkeerspunten, die naar voren zijn gekomen in het Meldpunt Verkeersveiligheid, persoonlijk bezoeken.

De gevaarlijke oversteekplaats in Putten.