PvdA zet zich in voor veiliger verkeer in Gelderland

Door Judith Tenbusch op 6 juli 2022

Tijdens de vergadering van de Provinciale Staten op 6 juli heeft PvdA Gelderland een voorstel ingediend om een campagne op te starten om verkeersveiligheid te verbeteren. De partij heeft grote zorgen over de vele verkeersongevallen in onze provincie en roept gedeputeerde Witjes (Mobiliteit) op om zich hiertegen in te spannen. Het voorstel werd aangenomen.

“Wij willen alles op alles zetten om verkeersdoden te voorkomen,” licht fractielid Judith Tenbusch het voorstel toe. “Om dit doel te bereiken hebben we ook de medewerking van verkeersdeelnemers zelf nodig.” De PvdA diende een motie voor een publiekscampagne in tijdens het debat over de Perspectiefnota 2023.

De huidige campagnes van de provincie zijn niet toereikend genoeg, vindt de PvdA. “Met alleen spandoeken dat de scholen weer zijn begonnen komen we er niet. We moeten kijken wat er is, wat er beter kan en ook wat er nog bij moet komen. Er is bijvoorbeeld een meldpunt over verkeersveiligheid bij de provincie, maar bijna niemand kent deze.”

Het voorstel werd mede ingediend door het CDA, de VVD, de ChristenUnie en de SGP en werd aangenomen door de Provinciale Staten.

 

Judith Tenbusch

Judith Tenbusch

Geboren in Muenster en getogen in Vreden (beiden Duitsland, net over de grens bij Winterswijk) ben ik voor mijn gevoel ook in Gelderland opgegroeid. Wij kwamen vaak naar Winterswijk voor de markt, boodschappen, fietsen in Ratum en zwemmen in ’t Hilgelo. Gelderland voelde altijd al heel vertrouwd voor mij en daarom zie ik het ook

Meer over Judith Tenbusch