Door op 27 augustus 2015

PvdA wil hoogste prioriteit voor oplossen gevaarlijke kruisingen

De aanpak van gevaarlijke kruisingen op provinciale wegen moet de hoogste prioriteit krijgen. PvdA Statenlid Anna-Lena Hedin-Penninx: “We moeten er alles aan doen om te voorkomen dat er nog meer verkeersslachtoffers vallen. De PvdA Gelderland wil dat er sneller actie ondernomen wordt.”

Een voorbeeld van een kruispunt waar al veel te lang gewacht wordt met het vinden van een oplossing is de kruising van de N818 en de Munstermanstraat net buiten Terborg (gemeente Oude IJsselstreek). Hier vond deze maand ook weer een ongeluk plaats. Het vierde ernstige ongeluk op rij sinds december vorig jaar. Ook in het verleden zijn hier al veel ongelukken gebeurd. Dit kruispunt is bovendien een veelgebruikte oversteekplaats voor scholieren. Slecht zicht en/of te hoge snelheid worden vaak genoemd als oorzaak.

In Gelderland zijn er helaas meer van dit soort kruisingen. Ook in de vorige periode heeft de PvdA regelmatig aandacht gevraagd voor verkeersveiligheid. Middels schriftelijke vragen wil de PvdA Gelderland nu weten hoe gevaarlijke kruisingen zo spoedig mogelijk aangepakt gaan worden.