24 april 2015

PvdA stelt vragen over verhuizing gerechtshof Arnhem

Eind maart zijn er in de Tweede Kamer vragen gesteld over verhuisplannen van het Gerechtshof in Arnhem naar Zwolle. Voor de PvdA een zeer onwenselijk idee.
Er werken veel Gelderse inwoners bij deze grote werkgever. Door de aanwezigheid van het Gerechtshof is er ook aanvullende werkgelegenheid aanwezig in Arnhem.Denkt u aan advocatenkantoren,  mediaters etc.

Ook voor onze inwoners is het onwenselijk wanneer zij buiten de Provincie procedures moeten bijwonen of willen volgen ver van huis. In de afgelopen jaren zijn helaas veel banen in Gelderland verdwenen. Denkt u aan het voortreffelijke instituut Oldenkotte in Rekken. Het sluiten van gevangenissen in Doetinchem en Arnhem en gerechtelijke instanties in Zutphen en Groenlo.

De PvdA wil daarom het volgende aan GS voorleggen:
– Bent u op de hoogte van de toekomstplannen van Justitie en in het bijzonder van het mogelijke vertrek van het Gerechtshof Arnhem?
– Deze plannen hebben een zeer negatief effect op de werkgelegenheid in Gelderland.
Voor de PvdA Gelderland is een vertrek van het Gerechtshof en andere overheidsdiensten uit Gelderland onacceptabel. Nu en in de toekomst! Wilt u ons aangeven welke stappen het college gaat ondernemen om deze werkgelegenheid in Arnhem en Gelderland te behouden?

De PvdA wil over het gerechtshof in gesprek met GS op de eerstvolgende Statenvergadering.

Piet Wanrooij, Statenlid
Piet Wanrooy