PvdA stelt vragen over geluidsoverlast rond de N348/Ellecomsedijk

Door Judith Tenbusch op 29 juni 2022

Sinds de opening van de Traverse Dieren ondervinden omwonenden van de N348/Ellecomsedijk veel geluidshinder. De vierbaansweg, waar 80 km/u gereden mag worden, ligt op zo’n twintig meter afstand van hun huizen. Dat is dichterbij dan een parkeerplaats langs een snelweg!

Mede door de verhoogde ligging van de weg en het open karakter van de wijk Dalstein waaiert het verkeersgeluid over de tuinen en huizen uit. Op drukke momenten is het geluid vergelijkbaar met het constante geluid van een stofzuiger. Nadat de PvdA informatie heeft ingewonnen en een locatiebezoek heeft gebracht, willen de fracties van PvdA en CDA graag verdere informatie inwinnen bij de gedeputeerde.

De vragen die nu zijn gesteld zijn een vervolg op eerdere vragen, medio 2020. Deze vragen waren destijds ook een initiatief van de PvdA. De gedeputeerde gaf destijds aan bekend te zijn met de problemen, maar er is tot op heden nog geen goede oplossing gevonden.

Daar komt nog eens bij dat de zorgen van de fracties van PvdA en CDA zijn gegroeid door de provinciale plannen die nu op de rol zitten; het masterplan voor een andere ontsluiting voor het vrachtverkeer uit Loenen en Eerbeek via het Apeldoorns Kanaal, waardoor het op de Ellecomsedijk nog veel drukker gaat worden.

De vragen van de beide fracties richten zich op de huidige situatie, het contact met de bewoners en mogelijke oplossingen voor hun problemen. De vragen zijn hier te lezen.

Onlangs was fractielid Judith Tenbusch op locatiebezoek in Ellecom.

 

Judith Tenbusch

Judith Tenbusch

Geboren in Muenster en getogen in Vreden (beiden Duitsland, net over de grens bij Winterswijk) ben ik voor mijn gevoel ook in Gelderland opgegroeid. Wij kwamen vaak naar Winterswijk voor de markt, boodschappen, fietsen in Ratum en zwemmen in ’t Hilgelo. Gelderland voelde altijd al heel vertrouwd voor mij en daarom zie ik het ook

Meer over Judith Tenbusch

Waar ben je naar op zoek?