7 maart 2015

PvdA lanceert aanvalsplan leegstand binnensteden in Apeldoorn

Vrijdag 13 maart organiseert de Partij van de Arbeid een discussiebijeenkomst over leegstand. Tegelijk wordt het actieplan Van Leegstand naar Welstand gelanceerd. Lijsttrekker Peter Kerris, Tweede Kamerlid John Kerstens en Gedeputeerde Josan Meijers gaan met u in gesprek. We ontvangen u op een symbolische locatie: de Oude Ambachtsschool in Apeldoorn, die ooit leegstond maar nu weer volop onderdak biedt aan ondernemers.

 

Leegstand is de laatste jaren flink toegenomen en wordt een steeds groter probleem in de binnensteden en op het platteland. Lege winkelpanden, wegtrekkende ondernemers, slecht onderhoud en verminderde leefbaarheid zijn het gevolg. De PvdA wil hier concreet mee aan de slag en gaat met omwonenden, ondernemers, vastgoedprofessionals en stedenbouwkundigen in gesprek.

 

Om een breed gevoede discussie te garanderen, zijn verschillende sprekers uitgenodigd die vanuit hun eigen expertise leegstand aanpakken:

– De Apeldoornse wethouder Johan Kruithof en vastgoedbeheerder De Kabath zullen vertellen over het project “tot 2021” in de Oude Ambachtsschool.

– Binnenstadmanagers Remco Feith (Zutphen) en Harold Bus (Lichtenvoorde/Groenlo) zijn bezig om samen met binnenstadmanagers uit heel Gelderland een collectief op te starten om kennis en ervaring nog beter te kunnen delen.

– Sociaal ondernemer Olaf Molenaar en de Arnhemse architect Dick van Aken geven een toelichting op Ulft 2020, waarbij ze van onderop het initiatief hebben genomen om een leegstaand klooster en verloederde winkelstraten weer invulling te geven.

 

Doel van de avond? Delen van kennis, benoemen van problemen en vinden van oplossingen. Zodat we samen extra stappen kunnen formuleren waarmee we leegstand omvormen naar welstand.
Praat en denk mee over leegstand en de toekomst van binnensteden!

 

Datum : Vrijdag 13 maart 2015

Locatie: Oude Ambachtsschool, Molenstraat-Centrum 1, Apeldoorn

Tijdstip: Inloop 19.00 uur. Aanvang 19.30 uur

Gastheer: Aart van Cooten.