Door Peter Kerris op 6 september 2017

PvdA Gelderland wil opheldering over Breng Flex.

In dagblad de Gelderlander werd vanochtend aandacht besteed aan Breng Flex, het flexibele vervoerssysteem in de regio Arnhem-Nijmegen. De FNV maakt zich zorgen over de uitbreiding van Breng Flex in verband met werkgelegenheid en signaleert een oneerlijke concurrentie met het bestaande taxivervoer. Volgens Brigitta Paas van de FNV komt hiermee de werkgelegenheid van 100 van de 850 tot 900 chauffeurs onder druk te staan.

De PvdA staat niet onwelwillend tegenover het idee van Breng Flex. Het is nodig het openbaar vervoer toekomstbestendig en toegankelijk te maken wil het een reëel alternatief zijn voor het gebruik van de auto. Het bericht roept echter wel de nodige vragen op. Over de status van Breng Flex en de vraag of deze dienst aanvullend is bovenop bestaande buslijnen of deze buslijnen in de toekomst moet vervangen. Over werkgelegenheid voor chauffeurs, over een door de FNV gesignaleerd verschil tussen de opleiding en training van buschauffeurs aan de ene kant en chauffeurs in het personenvervoer aan de andere kant en over mogelijke oneerlijke concurrentie met de taxibranche.

Om die reden hebben we vandaag schriftelijke vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten.

Peter Kerris

Peter Kerris

Zeker zijn van een betaalbaar huis. In onze prachtige provincie moet je fijn, veilig en betaalbaar kunnen wonen. Daarom willen we dat in Gelderland veel meer betaalbare woningen worden gebouwd. Zodat er voldoende ruimte is voor starters en jonge gezinnen en iedereen een plek kan vinden om thuis te zijn. van een vaste baan. In

Meer over Peter Kerris