PvdA Gelderland steunt besluit Statenvergadering en werkbezoeken te annuleren

Door Fokko Spoelstra op 13 maart 2020

De Gelderse Statenleden van de PvdA steunen het besluit om de Statenvergadering van 18 maart en de geplande werkbezoeken op 25 maart te schrappen.

“Het is een verstandig besluit” stelt fractievoorzitter Fokko Spoelstra. “Er komen vele mensen bij elkaar vanuit de hele provincie. We kunnen beter preventief handelen dan dat we de risico’s gaan opzoeken.”

In de vanmiddag verzonden Statenbrief staat dat de provincie Gelderland alle informatiebijeenkomsten, inloopbijeenkomsten et cetera geen doorgang zullen vinden. Hierbij hanteert de provincie niet enkel de
norm van 100 personen, omdat zeker bij dergelijke, meer open bijeenkomsten nooit van te voren
bekend is hoeveel mensen er op af komen. “Daarin handelt de provincie erg goed” stelt Fokko. “Het getal 100 is maar arbitrair, we moeten te allen tijde het zekere voor het onzekere nemen. Hiermee dragen we onze verantwoordelijkheid tegenover inwoners die gevaar lopen wanneer ze te maken krijgen met de ziekte COVID-19.”

Gisteren werd al duidelijk dat de regering verregaande maatregelen treft om de verspreiding van het coronavirus, wat de ziekte COVID-19 veroorzaakt, in te dammen. PvdA Gelderland onderstreept het belang van gehoor geven aan de adviezen van het RIVM en de Rijksoverheid.

De PvdA Gelderland roept de lokale PvdA-afdelingen op om ook gehoor te geven aan de oproep van partijvoorzitter Nelleke Vedelaar om publieke activiteiten als bijeenkomsten, campagneacties en vergaderingen af te gelasten.

Tips om verspreiding van het virus tegen te gaan:

  • Was uw handen goed en regelmatig. Indien mogelijk desinfecteer uw handen.
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog of een papieren wegwerpzakdoek.
  • Gooi papieren zakdoekjes na gebruik direct weg en was uw handen; of desinfecteer uw handen indien mogelijk.
  • Schud geen handen.
  • Komt u in een situatie terecht waarin er besmettingsgevaar is, volg dan de aanwijzingen op van de instanties en verlaat niet zomaar de locatie. Hierdoor kunt u weer anderen in besmettingsgevaar brengen.
  • Raadpleeg en volg het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken op.
  • Denkt u dat u mogelijk besmet bent met het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2)? Bel eerst uw huisarts en kom niet onaangekondigd naar het ziekenhuis.

Meer informantie over het coronavirus en de te treffen maatregelen:

Fokko Spoelstra

Fokko Spoelstra

Met overtuiging én enthousiasme bekleed ik het Statenlidmaatschap van Gelderland voor de PvdA. Mijn naam is Fokko Spoelstra getrouwd, drie kinderen. Werkzaam bij de Stichting Waardering en Erkenning Politie, voorheen wethouder van Apeldoorn, voorheen werkzaam in het openbaar vervoer en het betalingsverkeer. Ervaren, stabiel. Overtuigd van het belang van een sterke PvdA in Provinciale Staten van Gelderland. Een sterke PvdA

Meer over Fokko Spoelstra

Waar ben je naar op zoek?