Door Fokko Spoelstra op 28 juni 2017

Naar circulair inkopen

De economie van de toekomst is een circulaire economie. Een economie zonder afval, een economie met veel praktisch werk voor iedereen.

Op 20 juni 2017 maakte MVO Nederland (maatschappelijk verantwoord ondernemen Nederland: www.mvonederland.nl) bekend dat de afgelopen drie jaren de partijen die verenigd zijn in de Green Deal Circulair Inkopen voor meer dan 100 miljoen Euro hebben ingekocht. Daarmee is een mijlpaal bereikt.

Als provincie Gelderland willen we de eerste afvalvrije provincie worden, en zijn we ook doende met de transitie naar een meer circulaire economie. De provincie Gelderland heeft in het kader van de voorbeeldige overheid ook een voorname rol als het gaat om circulair inkopen. Hierover stelde ik vandaag schriftelijke vragen aan Gedeputeerde Staten. Want het is ook op dit punt tijd voor actie.

Fokko Spoelstra

Fokko Spoelstra

Met overtuiging én enthousiasme bekleed ik het Statenlidmaatschap van Gelderland voor de PvdA. Mijn naam is Fokko Spoelstra getrouwd, drie kinderen. Werkzaam bij de Stichting Waardering en Erkenning Politie, voorheen wethouder van Apeldoorn, voorheen werkzaam in het openbaar vervoer en het betalingsverkeer. Ervaren, stabiel. Overtuigd van het belang van een sterke PvdA in Provinciale Staten van Gelderland. Een sterke PvdA

Meer over Fokko Spoelstra