20 december 2013

Kom naar de nieuwjaarsreceptie van de PvdA Gelderland

 

Locatie: IJssel paviljoen, Zutphen   

Datum en tijd: zondag 12 januari 2014 van 16.00-20.00 uur (zaal open 15.30)   

 

Beste partijgenoten,

2014 wordt een druk jaar voor alle geledingen binnen de PvdA: de Gemeenteraadsverkiezingen zijn al in maart, de Europese verkiezingen volgen direct daarna in mei.  We bereiden ons voor op de verkiezingen in 2015 van de Provinciale Staten én de 3 waterschappen in onze mooie provincie.

Het gewest Gelderland nodigt de PvdA leden ook dit jaar uit voor de nieuwjaarsreceptie in Zutphen, een uitgelezen kans om  elkaar een goed jaar te wensen, te netwerken, te luisteren naar nieuwe ontwikkelingen binnen de partij en natuurlijk om de honger te stillen.

Traditioneel wordt op onze nieuwjaarsreceptie, alweer voor de 7e keer, de Rieta Hoffman lezing uitgesproken. Dit jaar zijn  hiervoor gevraagd Esther Mirjam Sent en Martien Louwers.

Zij steken bij de aanvang van 2014 in op het rapport van de commissie Melkert, de Europese- en niet te vergeten de gemeenteraadsverkiezingen. Wij zijn enorm trots op de bijdragen van deze PvdA vrouwen. Uiteraard kunt u na de Rieta Hoffmanlezing weer aansluiten voor het vermaarde en alom geroemde stamppot buffet.

U bent van harte welkom.

Namens de leden van het gewestelijk bestuur Gelderland,

Jean Eigeman.
Meldt u aan via onderstaand emailadres: wilt u ook opgeven of u mee wilt eten en of u gebruik wenst te maken van de vegetarische maaltijd?

Contact:

PvdA Gewest Gelderland

Tel. 026-359 94 50

fractie@pvdagelderland.nl

 

Adres 12 januari:

Restaurant Het IJsselpaviljoen

IJsselkade 1

7201 HA Zutphen

tel: 0575-514518

 

Even voorstellen (voor degenen die hen nog niet kennen):

Esther Mirjam Sent

© Foto Alief Fotografie

Esther-Mirjam Sent is hoogleraar Economische Theorie en Economisch Beleid aan de Radboud Universiteit Nijmegen en lid van de Eerste Kamer namens de PvdA. Hiervoor doceerde zij aan de University of Notre Dame in de Verenigde Staten en is zij visiting fellow geweest aan de London School of Economics en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Haar onderzoeksinteresses omvatten de geschiedenis en filosofie van de economische wetenschappen evenals de economie van de wetenschap wat onder andere is uitgemond in twee boeken: The Evolving Rationality of Rational Expectations: An Assessment of Thomas Sargent's Achievements (Cambridge University Press, 1998), waarvoor zij de Gunnar Myrdal-prijs ontving, en Science Bought and Sold: The New Economics of Science (University of Chicago Press, 2002, samen met Ph. Mirowski). Zij was van 2009-2011 raadslid bij de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling. Zij is mede-redacteur van de Journal of Institutional Economics. Recentelijk zijn haar onderzoeksinteresses uitgebreid naar gedragseconomie, experimentele economie en economisch beleid. Esther-Mirjam Sent is in 1994 gepromoveerd aan Stanford University in de Verenigde Staten.

Martien Louwers

“Politiek gaat over mensen en in de lokale politiek ben je heel dichtbij. De gemeenteraad gaat over wonen, werk, zorg en veiligheid. Onderwerpen die er toe doen. Dé plek dus om iets te veranderen. Ik kijk graag samen met bewoners naar wat er anders of beter kan in de straat, de buurt, de wijk of de stad.”

Martien Louwers (1979) is sinds 2010 fractievoorzitter van de Arnhemse Gemeenteraadsfractie van de PvdA. Ze werkt als adviseur Public Affairs bij NOC*NSF. Daarnaast is Martien plaatsvervangend lid van de Stadsregioraad Stadsregio Arnhem-Nijmegen en bestuurslid bij het Centrum voor Lokaal Bestuur van de PvdA.