22 januari 2013

Jeroen Dijsselbloem voorzitter Eurogroep

 

Jeroen Dijsselbloem is verkozen tot leider van de Eurogroep, de hoeder van de Eurozone. De naam van ‘onze’ Dijsselbloem circuleerde al enige tijd. Nauwelijks drie maanden minister van Financiën en nu al de man die de invloedrijke vergadering leidt van al zijn collega’s in de eurozone.

De in 1966 geboren Jeroen Dijsselbloem loopt al 20 jaar rond in Den Haag. Na zijn studie landbouweconomie in Wageningen werd hij in 1993 beleidsmedewerker van de PvdA-fractie. Daarna werkte hij op het ministerie van Landbouw en in 2000 kwam hij voor de PvdA in de Tweede Kamer.

Hij nam deel aan de onderhandelingen over het nieuwe kabinet. Sinds november is hij minister van Financiën. Jeroen is nog regelmatig in Gelderland te vinden en bezocht in de afgelopen jaren menig ledenvergadering en afdelingsactiviteit.

Als voorzitter van de eurogroep bepaalt hij de agenda, zoekt naar consensus in de eurozone en denkt mee over de toekomstige vormgeving van de Economische en Monetaire Unie. Hij speelt daarmee een centrale rol in het oplossen van de crisis. Een grote verantwoordelijkheid en prachtige uitdaging.

Heel veel succes, Jeroen!