5 maart 2015

In cultuur investeren we!

De PvdA wil de bezuinigen op cultuur in Gelderland stoppen en daar waar nodig terugdraaien. In de afgelopen periode was de partij al voorvechter van de Gelderse cultuur en daar kan wat lijsttrekker Peter Kerris betreft een flinke schep bovenop na de verkiezingen van 18 maart. Kerris: “Cultuur is onmisbaar voor een vitale samenleving. Het bevordert ontwikkeling van talent en jaagt creativiteit aan. Daarnaast is de sector ook nog eens ontzettend belangrijk voor de werkgelegenheid.”

Tien Gelderse top-cultuurinstellingen stuurden vandaag een brandbrief naar het provinciebestuur. Met de huidige provinciale bijdrage gaat het zelfs topgezelschappen als Het Gelders Orkest, Introdans en Kwatta het niet lukken hun huidige activiteit en kwaliteit overeind te houden.

Gedeputeerde Markink van de VVD wil dat de cultuursector het hoofd boven water houdt met marktwerking. Kerris: “Alleen marktwerking werkt niet voor cultuur. De PvdA wil een royaal cultuurbeleid in Gelderland.  De provincie moet naast begeleiding van de culturele instellingen ook financiële steun verlenen. “

Kerris: “Prima dat cultuurclubs waar mogelijk hun eigen inkomsten genereren, maar deelname aan cultuur moet betaalbaar blijven voor iedereen. Topinstellingen moeten we koesteren, die mogen niet omvallen door een gebrek aan middelen.  Als we een gevarieerd aanbod aan actieve cultuurbeoefening, musea, theater, muziek en films in stand willen houden, zijn bijdragen van de provincie noodzakelijk.”

Peter Kerris, lijsttrekker.

1381235_961747497186678_8177094949718120592_n