2 oktober 2014

De kandidaat-lijsttrekkers stellen zich voor: Willie van Tuil

Bouwen aan een sociale toekomst.

Met volle overtuiging stel ik mijzelf kandidaat als lijstrekker van de PvdA Gelderland. Voordat ik mijn visie aan u beschrijf zal ik mijzelf eerst even voorstellen.

Mijn naam is Willie van Tuil. Ik ben 64 jaar jong en ben geboren en getogen in Ochten. Hier woon ik nog altijd met veel plezier samen met mijn vrouw. Inmiddels ben ik trotse opa van twee kleindochters. In mijn dagelijks leven ben ik vervroegd gepensioneerd, maar dit betekent nog niet dat ik achterover ben gaan zitten. Naast het ombudswerk voor de PvdA verricht ik ook hand- en spandiensten voor mensen die een beroep op mij doen. In mijn beperkte vrije tijd restaureer ik oldtimers.

Van oorsprong kom ik uit een echt arbeidersgezin. Na de lagere school heb ik de opleiding genoten als elektromonteur op de LTS te Wageningen. Na het voltooien hiervan werd ik geselecteerd voor de opleiding MTS, maar gezien de maatschappelijke situatie waarin wij als gezin verkeerde – mijn vader was invalide – bleek de opleiding bij de Koninklijke Marine voor mij de beste keus. Hier kon ik tegelijkertijd werken én leren terwijl ik in een onderzeeboot de oceaan over voer.

Na mijn periode bij de Marine heb ik gewerkt bij diverse elektrobedrijven. In de avonduren heb ik een aantal studies gevolgd, waaronder de opleiding bedrijfsvoering en bedrijfsbeheer, om vervolgens succesvol zelfstandig ondernemer te worden. In 2001 heb ik de aandelen van mijn bedrijf overgedragen aan mijn toenmalige bedrijfsleider.

Tot zover een korte impressie over mijzelf.

Mijn politieke carrière begon bij de VVD en dat is meteen de grootste fout die ik ooit heb gemaakt. Hier heb ik meteen geleerd hoe het niet moet. Na dit zeer korte lidmaatschap communiceerde mijn ‘rooie’ ouders gelukkig weer met mij. Kort daarna ben ik actief geworden bij de PvdA. Hier voelde ik mij meteen thuis. Na met succes een aantal leergangen binnen de partij te hebben voltooid heb ik een eigen visie ontwikkeld waarmee ik de PvdA weer tussen de burgers wil brengen waarbij onze Statenleden weer zichtbaar zijn en herkend worden op straat.

Ik sta voor een sterk en sociaal Gelderland. Een Gelderland met duurzame werkgelegenheid waar het mooi is om te wonen en waar goede voorzieningen zijn op het gebied van onder andere openbaar vervoer, scholen en cultuur. Een Gelderland waar de burgers de statenleden herkennen en aan kunnen spreken op straat, in buurthuizen en in wijkcentrums. Dit wil ik bereiken door naar de burgers toe te gaan. Het organiseren van themabijeenkomsten en het aanwezig zijn op buurt- en regiobijeenkomsten zie ik daarom als een belangrijke taak voor de komende 4 jaar.

Natuurlijk kan ik mijn idealen niet alleen verwezenlijken. Dat moeten we samen doen. Samen bouwen aan een sterke en sociale toekomst voor Gelderland. Doet u met mij mee?
Willie van Tuil