2 oktober 2014

De kandidaat-lijsttrekkers stellen zich voor: Fokko Spoelstra

Aangenaam, Fokko Spoelstra

Met overtuiging en met enthousiasme kandideer ik mij voor het lijsttrekkerschap van de PvdA Gelderland. Mijn naam is Fokko Spoelstra, 48 jaar, getrouwd, drie kinderen. Projectleider bij het vfonds (nationaal fonds voor vrede, vrijheid en veteranenzorg), voorheen wethouder van Apeldoorn voor onder andere economische- en sociale zaken, voorheen werkzaam in het openbaar vervoer en het betalingsverkeer. Ervaren, stabiel.

Overtuigd van het belang van een sterke PvdA in Provinciale Staten van Gelderland. Wij staan voor een lastige klus. Een stem op de PvdA is vandaag de dag niet vanzelfsprekend. Maar die uitdaging ga ik met enthousiasme aan. Omdat wij een goed verhaal hebben. En omdat ik dat goede verhaal wil en kan vertellen. Dat wil ik samen doen. Samen met alle kandidaten op de PvdA lijst, samen met alle leden van de PvdA Gelderland.

Werk, werk en nog eens werk

Bijna 8% van Gelderse beroepsbevolking zit thuis. Een schrikbarend percentage. De hand moet aan de ploeg. Ik wil een PvdA die zich per arbeidsmarktregio op maat en afrekenbaar richt op het versterken van de werkgelegenheid. Werk, werk en nog eens werk. Daar gaat het de komende vier jaar om. En omdat voor elkaar te krijgen moet er op de eerste plaats worden samengewerkt tussen overheid, ondernemers en het onderwijs. En dan niet vrijblijvend! Ook moet er geïnvesteerd worden. En dat doen wij niet alleen in stenen maar ook in sociale projecten en in projecten op het terrein van duurzaamheid. Wij blijven ons richten op de Gelderse Topsectoren food, agri, energie,  logistiek en de maakindustrie.

Elke euro geïnvesteerddoor de provincie Gelderland leidt tot een totale investering van 4 euro!

Gelderland heeft mooie streken

Naast werk is duurzaamheid een belangrijk thema. Wij wonen in de mooiste provincie van het land. Met het Rivierenland, de Achterhoek, de Veluwe en het gebied Arnhem Nijmegen hebben wij groen, water, ruimte, prachtige dorpen en geweldige steden. Gelderland heeft mooie streken.

Dat koesteren wij niet alleen. Daar zetten wij ook extra op in. Bijvoorbeeld door de natuur te versterken. Wat zou het niet mooi zijn om per gebied een ‘Gelderse Big Five’ van dieren te selecteren? Een wolf of wisent in het echt zien! Waar kan dat?

En wat zou het niet mooi zijn als wij de daken van de duizenden verenigingsgebouwen in onze provincie voorzien van zonnecollectoren. Goed voor het milieu, goed voor de werkgelegenheid, goed voor portemonnee.

Ik ben meer van de concrete ideeën en de praktische oplossingen dan van de dikke beleidsnota’s . Ik wil vooral doen.

Tot slot

Graag ben ik bij de komende verkiezingen uw lijsttrekker. Een lijsttrekker die gelooft in de kracht van Gelderland en in de kracht van Gelderse gemeenten. Die zich inzet voor sterke steden en vitale dorpen. Een lijsttrekker die pal staat voor de idealen van de PvdA en er alles aan zal doen om die waar te maken.

Ik hoop uw steun.

Fokko Spoelstra