Gerrit Gudden

Ik ben Gerrit Gudden, 69 jaar en sinds ruim 40 jaar woonachtig in Westervoort. In al die jaren heb ik me ingezet bij veel Westervoortse organisaties en verenigingen. Van bieb tot Pals, Stg Promotie Westervoort en Sportclub Westervoort, om er een paar te noemen. Ook ben ik namens de PvdA in de jaren ‘80 een tiental jaren raadslid geweest.

Als iets het afgelopen jaar duidelijk is geworden, dan is het dat niet alleen een teveel aan water, maar ook een tekort daaraan, goed moet worden beheerst. Dat vergt nieuwe, creatieve daden van het waterschap. Maar ook over de grenzen heen kijken, want we zitten in Nederland aan het einde van veel waterstromen die ver buiten onze grenzen ontstaan.

Als puber mocht ik mijn vader helpen die (toen nog voor het polderdistrict) sloten moest schouwen. Toen al raakte ik gefascineerd door het leven in en rond het water. Ik wil nu met mijn jarenlange ervaringen in tal van besturen en maatschappelijke organisaties op een andere manier graag mijn steentje bijdragen aan de instandhouding van onze waterhuishouding.

Ik vind het daarnaast leuk om na mijn pensionering sowieso actief te blijven in de maatschappij en het besturen van een waterschap met alles wat daarbij komt kijken, spreekt mij zeer aan.