11 september 2014

Opinie Gerard Nieuwenhuis: waarom het waterschap wél interessant is

Waarom iemand in een bestuur van een waterschap wil, is tamelijk raadselachtig, stelde Rob Berends onlangs in zijn column in De Gelderlander. Het belang van het werk van het waterschap is in de afgelopen jaren sterk toegenomen. Is de veiligheid wel op orde en houden we het nog wel droog na  hoosbuien?

De OESO is in een recent rapport positief over waterbeheer in Nederland, maar er moet nog altijd veel gebeuren. Niet alles kan in één keer. Keuzen moeten worden gemaakt. Maken we werk van stedelijk waterbeheer of zorgen we in de eerste plaats voor de landbouw? Hoe worden de lasten verdeeld en ontzie je inwoners met een smalle beurs? Het bestuur van het waterschap gaat daarover.

Ben je betrokken bij het waterbeheer en de zorg voor een goede waterkwaliteit dan is het bestuur van het waterschap razend interessant. Daarmee haal je niet de voorpagina van de Gelderlander, maar ik heb er deze zomer niet over hoeven nadenken. Met overtuiging ga ik voor een tweede periode als bestuurder van het waterschap namens de PvdA. Graag ga ik met Rob Berends in gesprek om hem duidelijk te maken waarom het bestuurlijk werk van het waterschap zo interessant is.

 

Gerard Nieuwenhuis

Gerard is bestuurder in het waterschap Rivierenland