17 september 2012

Diederik bedankt

Een column van Co Verdaas
Het is nog steeds nauwelijks te bevatten. Zo word je als partij door sommigen bij het oud vuil gezet, zo strijd je mee om de eerste plaats. Dat is natuurlijk pure klasse van Diederik en de mensen om hem heen.
En nu? Dat is de vraag die velen zich stellen.

Ik begeef me niet in het koor van speculanten over de nieuwe coalitie.  Wel merk ik op dat we in Gelderland laten zien dat partijen met een uiteenlopende achtergrond goed met elkaar kunnen samen werken. Binnen de coalitie, maar regelmatig ook met de oppositie. Daar is voor nodig dat je kennis van zaken hebt, elkaar vertrouwt, respecteert en vooral ook zaken gunt en misschien ook af en toe kan zeggen dat een ander gelijk heeft ….. Politiek is en blijft dus vooral mensenwerk.

Vele commentatoren spraken in de campagne over een ‘nieuwe Samsom’, alsof ie een ander mens is geworden of een rol speelt. Nou heb ik het voorrecht gehad 4 jaar met hem te mogen samenwerken. En ik verzeker u, hij is nog steeds dezelfde. Luisteren, argumenten wegen, niet de makkelijke weg kiezen, weten waarover hij praat en gewoon een heel erg aardige vent met een ongelooflijke hoeveelheid energie, duurzame energie in zijn geval ….
Als politiek vooral mensenwerk is, dan  we ons geen betere partijleider wensen.

Diederik, bedankt!

Co Verdaas