1 november 2017, om 22:00, het gebouw van Creatieve Industrie California, Deventerweg 2A in Harderwijk | het gebouw van Creatieve Industrie California, Deventerweg 2A in Harderwijk

Werkconferentie “een gezonde lokale en regionale arbeidsmarkt”.

Op Woensdagavond 1 november 2017 organiseert de PvdA Harderwijk-Ermelo-Nunspeet en Putten de werkconferentie “een gezonde lokale en regionale arbeidsmarkt”.

Deze vindt plaats in het gebouw van Creatieve Industrie California,Deventerweg 2A in Harderwijken begint om 20.00 uur (inloop 19.30 uur).

‘Samen aan de slag met de arbeidsmarkt van nu en morgen in deze regio. Dat is een arbeidsmarkt, waar mensen met en zonder arbeidsbeperking samen aan het werk zijn. Dat is een toegankelijke arbeidsmarkt, waar jonge en meer ervaren krachten elkaar versterken. Dat is een innovatieve arbeidsmarkt, waar duurzame maakindustrie en circulaire economie banenmotoren zijn’

Thema’s

• De verbetering van de aansluiting van onderwijs en arbeidsmarkt
• De versterking van het Middelbaar Beroepsonderwijs als basis voor een moderne ambachtseconomie.
Welke vaardigheden hebben jongeren in de toekomst nodig om succesvol te zijn in de samenleving? En wat kan het onderwijs doen?
• De 
mogelijkhedenvan gemeenten en werkgevers bij het aan het werk helpen van bijstandsgerechtigden en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
• 
De samenwerking tussen sectoren om sociaal en innovatief ondernemen te stimuleren.

Programma

Inloop met koffie vanaf 19.30 uur

In gesprek met:

·        John Kerstens, oud-Tweede Kamerlid PvdA. (visie op arbeidsmarkt, rol Rijksoverheid, gemeenten en werkgevers)

·        Nadya Aboyaakoub-Akkouh, wethouder Gemeente Nijkerk (rol van gemeente bij aan het werk helpen en houden van mensen, “zo doen we het in Nijkerk en regio”)

·        Ineke Arends,adviseur onderwijsvernieuwing, ROC Landstede (rol Regionaal Opleidingen Centrum bij passend opleiden van mensen voor werk in deze regio”)

Gespreksleider Laurens de Kleine, raadslid en oud-wethouder Harderwijk

‘Inspiratietafels’. 

Aan 3 tafels samen in gesprekmetgastsprekersover de arbeidsmarktnu en straks.

Discussie overgoede voorbeelden, knelpunten en mogelijkheden en de rol van

werkgevers, gemeenten, onderwijs enwerkenden/werkzoekenden in deze regio.

Bespreken resultaten.

Welke nieuwe ideeën leven er? Wat geven we mee aan de lokale (en landelijke) politiek, werkgevers en onderwijs?Wie wil deelnemen in werkgroep voor een actief vervolg?

Afsluiting en napraten met hapje en drankje