8 april 2017, om 17:00, Partycentrum Ons Huis, Meester B. van Leeuwenplein 7 in Rheden. | Partycentrum Ons Huis, Meester B. van Leeuwenplein 7 in Rheden.

Samen op weg naar een kinderarmoedevrije gemeente

PvdA Rheden-Rozendaal in actie tegen kinderarmoede. 

In Nederland groeien niet minder dan vierhonderdduizend kinderen op in armoede. Voor de gemeente Rheden komt dat neer op 1.200 kinderen. Dat vindt de Partij van de Arbeid onacceptabel.

Voor kinderen betekent opgroeien in armoede zonder ontbijt naar school. In een oude zomerjas terwijl het hartje winter is. Geen geld voor een cadeautje, schoolreisje of sportvereniging. Geen computer voor schoolwerk en geen pakjes op 5 december. Deze kinderen hebben minder kansen in het leven, alleen de kans op gezondheidsklachten of gedragsproblemen is groter. Daaraan moeten we een einde maken. Afgelopen Prinsjesdag heeft de regering jaarlijks honderd miljoen euro vrijgemaakt om het probleem aan te pakken.  De gemeente Rheden krijgt jaarlijks meer dan twee ton extra van de Rijksoverheid. Maar dan moet er wel een goed aanvullend plan komen, naast dat wat de gemeente nu al doet aan armoedebestrijding onder kinderen. Daar willen wij ze bij helpen.

Op 8 april willen wij samen met de gemeente, ouders, kinderen en jongeren, scholen,  landelijke en lokale instellingen en ondernemers in gesprek om kinderarmoede in Rheden beter en effectiever aan te pakken. Welke voorzieningen zijn er voor kinderen en jongeren, hoe toegankelijk zijn ze, wat werkt, wat helpt en wat niet? Wat hebben ze aanvullend “echt” nodig om uit de armoedesituatie te komen? Onder leiding van voormalig PvdA Kamerlid John Kerstens, gaan we daar samen naar op zoek van 14.00 – 17.00 uur in Partycentrum Ons Huis, Meester B. van Leeuwenplein 7 in Rheden. We kijken terug op onze maand tegen kinderarmoede, die op 8 maart is afgetrapt door Jetta Klijnsma. Iedereen is welkom om mee te denken. Samen werken we aan een plan om kinderarmoede uit te bannen.