22 februari 2017, om 22:00, De Dialoog, Raadhuisplein 4 in Ermelo | De Dialoog, Raadhuisplein 4 in Ermelo

Politiek Café Ermelo – met John Kerstens

De verkiezingen worden deze avond bovendien op geheel eigen wijze belicht door Theatergroep Spiegel en dorpsdichter Fiet van Beek. Daarnaast zorgt de Ermelose band The Razzles voor de muzikale omlijsting met een staaltje onvervalste rock ’n roll. Jan Hoogenberg, directeur Bibliotheek Noordwest Veluwe, is spreekstalmeester.

Aan het verkiezingsdebat werken de volgende zeven kandidaten op de verkiezingslijst mee: Mona Keijzer (CDA), Carla Dik-Faber (CU), Chris Stoffer (SGP), Malik Azmani (VVD), Paul Vermast (GroenLinks), Frank Futselaar (SP) en John Kerstens (PVDA). De kandidaten gaan met elkaar in debat over de actuele onderwerpen: Zorg (bezuinigingen ouderenzorg), Onderwijs (de overheid moet een leven lang leren stimuleren) en Integratie (de weinig beschikbare en betaalbare woningen in de regio worden ingenomen door statushouders, waardoor onze eigen jongeren nog minder kans hebben op een betaalbare woning).

De debat-onderwerpen worden ingeleid door Ymo Vellenga, voorzitter cliëntenraad Zorggroep Noordwest-Veluwe (Zorg), Henk Hagoort, voorzitter van het College van Bestuur van Windesheim (Onderwijs) en Rita van der Kolk, teamleider Vluchtelingenwerk Ermelo (Integratie). De debatleiders zijn respectievelijk Hans van Zetten (bestuurslid VVD Ermelo), Daisy Vliegenthart (Statenlid CDA Gelderland) en Anneke Knoppert (raadslid Progressief Ermelo).

Tijdens een open-vragen-ronde krijgt het publiek de gelegenheid korte vragen te stellen aan de politici.

Het Politiek Café Ermelo op woensdag 22 februari begint om 19.00 uur met een inloop en een politieke markt in de foyer van De Dialoog aan het Raadhuisplein 4 in Ermelo. Om 19.30 uur start het verkiezingsdebat in de theaterzaal.