Door Fokko Spoelstra op 21 juli 2016

Bedrijventerrein H2O: Zorgen over Samenwerking

De ontwikkelingen en nieuwsberichten over bedrijventerrein H2O volgen elkaar in rap tempo op, maar zorgen bij PvdA en CDA Gelderland niet voor een gevoel dat de situatie nu onder controle is en dat er grip is op het proces. Naar aanleiding van de berichten over het vertrek van Euroma naar Zwolle en dat Van Gelder ook niet zal verhuizen naar bedrijventerrein H2O, besloten Fokko Spoelstra (PvdA) en Daisy Vliegenthart-Goedhart (CDA) schriftelijke vragen te stellen aan het College van Gedeputeerde Staten.

“Als we naar de economische regio kijken waarin H2O ligt, dan kunnen we kunnen concluderen dat het bedrijventerrein H2O in de economische regio Zwolle valt”, aldus Vliegenthart. “Wij verwachten dan ook een goede, provincie grensoverschrijdende samenwerking van de provincie Gelderland met de provincie Overijssel en de gemeente Zwolle. Maar we twijfelen er aan of dit in de praktijk ook het geval is.”

“Daarnaast”, vult Spoelstra aan “zien we op dit moment hetzelfde gebeuren tussen de gemeente Hattem, Heerde en Oldebroek. Ook daar staat de samenwerking onder druk, zeker nadat Heerde heeft aangegeven in principe uit H2O te willen stappen. De consequenties van dit besluit lijken verder te gaan dan alleen het bedrijventerrein. Het zou de gehele bestuurlijke samenwerking in de regio onder druk kunnen zetten. Dit is uiteindelijk nooit goed van het economisch klimaat, de werkgelegenheid en de inwoners van deze gemeenten.”

Vliegenthart en Spoelstra hebben vragen gesteld over de samenwerking op bovenstaande punten. “We hechten aan een goede samenwerking tussen de provincies en de gemeenten onderling. Alleen dan kan dit project uit het slop getrokken worden en het economisch klimaat in het noorden van onze provincie floreren. We kijken uit naar de antwoorden.”

Fokko Spoelstra

Fokko Spoelstra

Met overtuiging én enthousiasme bekleed ik het Statenlidmaatschap van Gelderland voor de PvdA. Mijn naam is Fokko Spoelstra getrouwd, drie kinderen. Werkzaam bij de Stichting Waardering en Erkenning Politie, voorheen wethouder van Apeldoorn, voorheen werkzaam in het openbaar vervoer en het betalingsverkeer. Ervaren, stabiel. Overtuigd van het belang van een sterke PvdA in Provinciale Staten van Gelderland. Een sterke PvdA

Meer over Fokko Spoelstra